čtvrtek 3. února 2011

Prejezd na Phuket

Po devate rano jsem opustila ostov Phi Phi a lodi se vydala na ostov Phuket, kde hodlam stravit minimalne dve noci. Behem plavby jsem si koupila za 50 bahtu odvoz minibusem k Thalang Guesthouse, ktery jsem si nasla na internetu a doufala jsem, ze bude jeden pokoj pro me volny (na e-mail mi nikdo nereagoval). Hotel je totiz ve stare mestske ctvrti, kde je spousta domu v sino-portugalskem stylu a zije tam pocetna cinska mensina. Dnes by se navic mel slavit prichod noveho cinskeho roku, tak jsem zvedava, jake, a jestli, oslavy budou.
Thalang Guesthouse v krasne budove v kolonialnim stylu byl vsak plne obsazeny. Recepcni me ale odkazal na D-Buk hotel kousek odtamtud, ktery pry vlastni stejna osoba a pokoje jsou za stejnou cenu 350 bahtu za noc.
Tam volno meli, tak jsem se ubytovala prozatim na dve noci (v planu mam i treti noc, ale uvidim, kolik toho tady stihnu a jestli si na mesto Phang Nga necham jednu nebo dve noci) a vyrazila do ulic obdivovat architekturu.
Stare mesto neni tak rozlehle a je tu spusta architektonickych skvostu. Objevila jsem On On hotel, kde ve filmu "Plaz" bydlel Richard (Leonardo di Caprio) predtim, nez s mapou a dvema Francouzi vyrazil hledat plaz. Vypada to, ze se dnes opravdu asi bude slavit cinsky novy rok, protoze vetsina obchodu je zavrenych a ulice jsou vyzdobeny cervenymi lampiony. V jednom cinskem chramu to bylo nacancane, tak vecer vyrazim opet do ulic.







Žádné komentáře:

Okomentovat